מאכלים כשרים לפסח – על פי ספר "לימים טובים"
מי שרוצה לקבל הלכה יומית אקטואלית לפסח, אפשר להצטרף לקבוצת הואטסאפ השקטה שלי
https://chat.whatsapp.com/GgREoza53CHG03EfSRFEHq
אפשר גם להצטרף לקבוצת השאלות והתשובות, יש שם שאלות מאוד רלוונטיות לפסח
https://chat.whatsapp.com/Knd6E0DHrlf0xMBZmzVlHm
מה צריך לזרוק, מה למכור לגוי ומה מותר בשימוש בפסח?
1. כל דבר שרוצים לאכול בפסח, צריך שתהיה עליו כשרות לפסח. חוץ מכמה מוצרים שכתובים בהמשך.
2. מוצר שאין עליו כשרות לפסח, ולא ידוע אם יש בו מרכיבי חמץ - יש להכניסו לארון או לתא במקרר ששמים בו את כל המוצרים שנכללים במכירת החמץ. יש לסגור את הארון עם דבק וכד', ולא מספיק שכתוב עליו "חמץ" מבחוץ.
3. מוצר כשר לפסח אך השתמשו בו לפני פסח, כמו ריבה או ממרח שוקולד, יש לסגור בארון מחשש לפירורי חמץ. כך גם ברכונים של שבת, שמן הסתם יש בהם פירורי חמץ.
4. מוצר שהוא חמץ גמור, כגון לחמים, פסטות וכד', נכון לאוכלו לפני פסח או לתת לנזקקים או לזרוק או לשרוף ולא להשאירו בבית.
דבר יקר שיש הפסד באיבודו, מותר למי שמעוניין לסגור אותו ולכלול במכירת החמץ.
באיזה מוצרים יש חמץ למרות שאינם נראים כאלה?
יש הרבה וקשה לפרט הכל. כמה דוגמאות:
בורגול. טשיבו. סולת. פריכיות מחיטה ודגנים. תחליף מלח כגון הדר. סוכריות מלץ ורום.
קוסמין הוא חמץ (להבחין בינו ובין כוסמת שהיא מין קטניות שיש ספרדים שנוהגים לאוכלה בפסח).
האם יש מוצרים שמותר לאכול אם יש עליהם כשרות, גם בלי שכתוב "כשר לפסח"?
כדי למנוע טעויות, הטוב ביותר הוא לקנות הכל עם כשרות לפסח. בכל אופן, ישנם דברים שכשרים לענ"ד גם בלי סימון לפסח:
פירות וירקות טריים. אבל לא קפואים, כי על חלקם מורחים חומר מונע השחרה.
ביצים. דגים, עופות, בשר והודו כשהם טריים או קפואים, ללא תוספות, וגם לא טחונים ומעובדים.
סוכר, סוכר וניל, מלח גס, קקאו (לא שוקולית).
אבקת סודה לשתיה ללא תוספות.
קפה נס, שחור וכדומה – יש לבדוק ברכיבים, ואם אין שום רכיב מלבד מקפה הוא כשר.
תה ותה ירוק טבעי – אם אין ברכיבים כל מרכיב נוסף. אבל תה בטעמים וחליטות צמחים חייבים כשרות לפסח.
שמן זית כתית.
דבש שכתוב עליו "ללא גלוטן".
תמרים יבשים (לא ממרח ולא גוש שבא בוואקום).
כל הקטניות היבשות כשרות לאוכלי קטניות, אבל כדאי לקנות עם כשרות לפסח. לברור היטב. ראוי לשטוף לפני השימוש.
טחינה גולמית, לאוכלי קטניות.
חמאה של תנובה (מהארץ).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה